Echo der Golven

Jubileumconcert 1 november 2019

In 2019 bestaat het seniorenorkest 35 jaar. Wij gaan dat groots vieren met een jubileumconcert, Iedereen kan komen, aan de toegangsprijs van 10 euro (excl. pauzedrankje) en aan de kwaliteit  kan het niet liggen. We worden tijdens ons concert gesteund door de klarinettist Maarten Mestrom en het koor Cantabilé.


Seniorenfestival16 oktober 2019 in Surhuisterveen

Aan het seniorenfestival in Surhuisterveen werd in 2018 niet deelgenomen. Het enthousiasme bij de leden van Echo der Golven is altijd groot om hier aan deel te nemen, man het eind van de zomervakantie bleken er zo veel zieken te zijn, dat een goede presentatie te onzeker leek. We hebben dus besloten om ons terug te trekken. Dit jaar zijn we weer van de partij, nu met enkele van de stukken die we tijdens ons jubileumconcert gaan spelen, een ssort generale repetitie dus.


Concert in "De Reiger" op 9 mei 2018

Evenals in 2017, verzorgde Echo der Golven een concert in De Reiger, Reigerstraat Emmeloord


Vrijdag 20 april 2018 het VoorjaarsconcertHet jaarlijkse voorjaarsconcert werd dit jaar op vrijdag 20 april gehouden in Kerkgebouw "De Ontmoeting", aan de Europalaan 42, te Emmeloord. Dus voor het eerst niet in het Cultuurbedrijf. Omwille van de acoustiek en accomodatie voor onze bezoekers, zijn wij uitgeweken naar De Ontmoeting.

Woensdag 10 januari 2018 "Nieuwjaarsconcert"

Op 10 januari werd weer het traditionele nieuwjaarsconcert gehouden, ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van StABS, PCOB en KBO in de Nieuw Jeruzalemkerk te Emmeloord.
Er werd prachtige muziek gespeeld en vertolkt door Joke Briët (sopraan), Thijs Tichelaar (tenor), Anne Kroeze (orgel en piano), het Klarinetensemble Parlando (Maarten Mestrom, Erik Bleijenberg, Ingrid van der Zee, Ineke van der Feen en Klaas Kampen) en uiteraard het Seniorenorkest, dat zowel voor als na de pauze enkele nummers ten gehore bracht.


Woensdag 18 oktober 2017 "Seniorenfestival" Surhuisterveen

Ook dit jaar nam Echo der Golven weer deel aan het Senorenfestival te Surhuisterveen. Op dit jaarlijkse festival, gehouden in de "Flambou" in Surhuisterveen, laten vele (senioren-) koren en orkesten van zich horen en een deskundige jury toetst de muzikaliteit van de ten uitvoer gebrachte stukken.

In een onstpannen sfeer kan men zo van elkaars repertoire kennis nemen. Hoewel geheel ontspannen is het niet, want men doet zijn/haar uiterste best om een goede beoordeling van de jury te krijgen en die was er!


Zaterdag 7 oktober 2017 "Blaasestafette"

Op deze regenachtige zaterdag nam Echo der Golven deel aan de "Blaasestafette" ter gelegenheid van het feit dat de Noordoostpolder 75 jaar "droog" stond. De blaasestafette ving om 12.00 uur aan met een optreden van beiaardier Anne Kroeze samen met een ensemble van Flevobrass op de Poldertoren. Dit vormde de aftrap van het evenement, met concertlocaties op het Cultuurplein en het Kettingplein. Hierbij vormen 16 maten uit de compositie van Gert Jan Kroon de rode draad (De "baton" van estafette). Echo der Golven speelde om 14.00 uur haar concert in een tent op het Kettingplein. Andere orkesten waren: Flevo Brass, Slagwerkgroep Espel, Canbesso, FBCR, Melodia Fanfare Orkest en De Zeeschelp.

De "Grande Finale" van deze blaasestafette vond om vier uur plaats in de (vernieuwde) Beurszaal van Theater 't Voorhuys, waarbij alle muzikanten van de hierboven genoemde groepen (samen bijna 200!), het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde stuk van Geert Jan Kroon, genaamd "From the Sea" speelden. Om kippevel van te krijgen van deze primeur van de muzikale vertolking van de droogleggingvan de polder.

Onder de rubriek "Nieuws" ziet u enkele foto's van de repetitie voor het stuk "From the Sea"

Zaterdag 1 april 2017 presenteer Echo der Golven zich tijdens de manifestatie "Thank you for the Music"

Daags na het voorjaarscondert nam "Echo der Golven" deel aan het muziek festijn "Thank you for the Music" dat gehouden werd in de Nieuw Jeruzalem Kerk te Emmeloord. De hele dag is bedoeld als een "open huis" voor iedereen die belangstelling heeft, gemeenteleden, familie, vrienden en belangstellenden en heeft als thema "Deel je leven".  20 (!) gezelschappen presenteerden zich in twee parallel lopende programma's; één in de Kerkzaal en één in de benedenzaal.


Vrijdag 31 maart 2017 "Voorjaarsconcert Echo der Golven"

Op vrijdag 31 maart presenteerde het senioren orkest "Echo der Golven" zich weer aan het publiek met het voorjaarsconcert.

De opzet van het concert vorig jaar beviel goed, zodat -met wat aanpassingen- deze lijn is aangehouden en vooral, dat er gezorgd wordt voor muzikale verrassingen. En die waren er dit jaar weer, met een grote varieteit aan soorten en stijlen muziek, van klassiek tot dixie en van blues tot funk.

Jan Huzen, dirigent van het seniorenorkest en enthousiast animator van dit programma stelt; "alleen als je de gemiddelde leeftijd weet van het orkest, dan denk je aan senioren; maar als je ze hoort is dit geenszins het geval en klinkt het fris en jeugdig"


Dinsdag 10 januari 2017 "Nieuwjaarsconcert"

Als eerste concert van 2017 werd een mooie middag verzorgd voor de leden van de ANBO, PCOB en KBO op hun nieuwjaarsbijeenkomst. Het was weer een gevarieerd programma met tal van medewerkenden, naast Echo der Golven werkten ook Maarten Mestrom (klarinet), Irina Chaykovski (piano) van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Joke Briët (sopraan), Sijds Tichelaar (tenor) en organist Anne Kroeze mee.

Deze middag werden de gasten getracteerd op een breed pallet prachtige muziek, van Bach tot Léhar en van Jan de Haan tot Ben Appermont. Naast de solo-stukken van bovengenoemde muzikanten, werden ook gezamenlijke stukken ten gehore gebracht: het mooie "La Califfa" door Echo der Golven met een prachtige klarinet-solo van Maarten Mestrom, het gezamenlijk door orgel en orkest uitgevoerde "Menuet from Berenice" en "Good Friends".

Kortom het was weer een muzikaal feestje!