Echo der Golven

1 november 2019 vieren we ons 35-jarig jubileum met een bijzonder concert.

De laatste jaren hebben we al eerder tijdens verschillende gelegenheden kunnen genieten van het geluid van de klarinet van Maarten Mestrom. Dat heeft zelfs iemand gestimuleerd om op 70-jarige leeftijd nog met het bespelen van de klarinet te beginnen - zij blaast nu in het seniorenorkest haar partijtje mee.

Op het nieuwjaarsconcert van de ouderenbonden dit jaar hebben we ook enkele nummers samen met het koor Cantabilé uitgevoerd. Dat beviel zo goed dat het nu zijn vervolg krijgt in ons jubileumconcert.

De in de Noordoostpolder wereldberoemde fotograaf en buutreed'ner Hans Veenhuis gaat het programma presenteren.

We spelen een grote verscheidenheid aan, van intiem tot uitbundig, van ernstig tot vrolijk.

Naast onder andere de stevige "Fanfare for the queens processional" van Ployhar, de gevoelige "St. Florian Choral" van Thomas Dos en de levendige beschrijving van de bergen in de "Queen of the Dolomites" van Jacob de Haan zult u verrast woreden door de solo's van Maarten Mestrom in "de Czardas" van Monti, in "A Klezmer Karnival" van Sparke en in "Summertime" van Gershwin.

Cantabilé zorgt voor een schitterende vetolking, samen met het orkest van bijvoorbeeld "Highland Carhedral" van Bernaerts en "Leun op mij" van Lemaire e.a. (zoals gezongen door Ruth Jacott).