Echo der Golven

Echo der Golven

aannbieding cheque door lde heer C. Voordendag namens de ledenvereniging Oude en Nieuwe Land

Nieuws

Stimulerings bijdrage Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land

De doelstelling van Echo der Golven is "Muziek maken door en voor senioren"

Door allereli bezuinigingen, zowel voor de verenigingen als in de zorg, is dat er de laatste jaren bij gebleven. De behoefte aan muziek maken is niet afgenomen, integendeel: met name de laatste jaren is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat muziek een belangrijke bijdrage levert aan geestelijk beter functioneren op latere leeftijd.

De ledenvereniging heeft het seniorenorkest een tegemoetkoming van 1000 euro toegekend om een deel van de kosten voor het weer optreden voor senioren te dragen. Een eerste succesvol optreden in de Talmahof in Emmeloord heeft reeds plaats gevonden. Vooral de speciaal door onze dirigent Jan Huzen voor het orkest gearrangeerde "Golden Oldies" waren vielen in de smaak.

Rabobank Clubkas Campagne

Iedereen die in 2019 (weer) op Echo der Golven gestemd heeft: Bedankt! Dankzij u berwachten wij deze keer weer een flink bedrag te mogen ontvangen. Daardoor zijn we in staat verder te gaan met het instuderen van nieuwe stukken.

Bijzondere repetitie met heel veel muzikanten!

Op 27 september kwamen alle deelnemende muzikanten van Flevobrass, Slagwerkgroep Espel, Canbesso, FBCR, Melodia Fanfare Orkest en De Zeeschelp bij elkaar, om onder leiding van componist/dirigent Geert Jan Kroon, het speciaal voor het jubileum van de polderdrooglegging, gescomponeerde stuk "From the Sea" in te studeren.De bijgaande foto's zijn gemaakt om 's avonds 22.00 uur, na een aantal uren intensief studeren. Het enthousiasme straalt nog steeds van de deelnemers af! Het is dan ook een fantastisch mooi muziekstuk en een genot om dat op 7 oktober om ca. 16.00 ur met 200 muzikanten in de Beurszaal van Theater 't Voorhuys te mogen spelen! (zie ook onderstaand stuk)


Blaasestafette op 7 oktober 2017!!

Ter gelegenheid van "75 jaar droog" van de Noordoostpolder, werd op 7 oktober een grote "Blaasestafette" geoorganiseerd, waaraan alle Brassbenads, Fanfare en Harmonie-orkesten uit de polder meededen. Deze blaasestafette vond plaats in Lange Nering in Emmeloord en werd voorafgegaan door een optreden van beiaardier Anne Kroeze, samen met een ensemble van Flevobrass.


Er is hard gewerkt aan de totstandkoming van deze Blaasestafette. Met medewerking van Anne Kroeze, Flevo Brass, Slagwerkgroep Espel, Canbesso, Fanfare Bant-Creil-Rutten, Echo der Golven, Melodia Fanfare Orkest en de Zeeschelp. In de Klankwijzer is al een mooi stuk geschreven over dit evenement, met als hoogtepunt de première en uitvoering van het speciaal voor dit evenement door Geert Jan Kroon geschreven stuk "From the Sea". Het Cultuurbedrijf Noordoostpolder ondersteunde dit evenement met de logistiek, haar expertise en de public relations.


Willem van der Veer in het muzikale zonnetje gezet!

Het lid en oud-bassist Willem van der Veer werd op 2 augustus
jongstleden 90 jaar! Dit was voldoende aanleiding voor "Echo der Golven" om hem een muzikale verjaardagswens te brengen.

Het was midden in de vakantie-periode, maar gelukkig waren er nog voldoende leden om een volwaardige bezetting te realiseren.


  

In alle vroegte (omstreeks 09.00 uur) waren de leden vertrokken naar Urk, de woonplaats van Willem.

Willem had dit niet verwacht en was totaas verrast en liet zich de muzikale wens graag welgevallen. Ook vele felicitaties waren er en warme woorden werden gesproken.

'"VAN HARTE GEFELICITEERD WILLEM!!!!"

foto's mevrouw C. Reuvers

Jan Otten, Voorzitter “Echo der Golven”; “het is een energieke ploeg!”

“Soms vraag je je af, waar ze de energie vandaan halen” zegt voorzitter Jan Otten; “op de repetities is het plezier, het enthousiasme en de wil om het goed te doen zó merkbaar!”

Als je naar de gemiddelde leeftijd kijkt dan denk je dat zo’n seniorenorkest het rustig aan doet; bij Echo der Golven is dat zeker niet het geval. Veel ideeën met betrekking tot de concerten en muziekkeuze komen van de leden en dat is natuurlijk heel prettig. Andersom vinden onze voorstellen ook vaak vruchtbare grond; er is dan ook duidelijk “harmonie” in de harmonie.

Het belooft weer een mooi concert te worden; vorig jaar hebben we besloten de avond niet meer te delen met een andere vereniging, maar deze geheel zelf te verzorgen en dat is pittig werk, maar het is voor ons en het publiek goed bevallen.

Ook dit keer veel nieuwe en gevarieerde stukken, aangekondigd door de ladyspeaker en voorzien van beelden.

“We verwachten er ook dit jaar weer veel van!” zegt de enthousiaste voorzitter “aan de leden zal het niet liggen”

Het concert wordt op 31 maart om 20.00 uur gehouden in het Cultuurhuis Noordoostpolder (voorheen Muzisch Centrum) Harmen Visscherplein2, Emmeloord.

Seniorenorkest druk met voorjaarsconcert 2017

Eind van de maand maart geeft het seniorenorkest “Echo der Golven” haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Het orkest bestaat uit ruim 40 leden en heeft op verschillende plaatsen en bij verschillende gelegenheden haar visitekaartje op positieve wijze afgegeven. Een grote variëteit in soorten en stijlen muziek worden op juiste wijze gespeeld en de ambitie om wat “moeilijker” stukken te spelen heeft men zeker.

Wat dat laatste betreft doen de senioren zeker niet rustig aan; voor dit voorjaarsconcert staan er liefst 10 werken op het programma, variërend van Bizet tot Morricone, van openingsfanfare tot een swingende solo van de saxofoon-sectie, begeleid

door het orkest en van een indringende meditatie tot een prachtige pastorale (berg-)landschapsschildering. Direct na het concert bij de nieuwjaars bijeenkomst van PCOB, ANBO en KBO, is het orkest begonnen met het instuderen van de werken. Daarbij moeten er 6 (van de 10) geheel nieuw ingestudeerd worden. Er wordt hard gewerkt, maar met plezier en passie en dat zal tijdens het concert beslist te merken zijn! (zie ook de foto van de euphonium/bariton sectie in actie)

Het concert wordt gegeven in het Cultuurbedrijf Noordoostpolder (voorheen Muzisch Centrum), Harmen Visscherplein 2, Emmeloord op 31 maart om 20.00 uur. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar.


Deelname Trombonisten Echo der Golven aan "Trombone- dag"

Op 27 februari was er in het Muzisch Centrum te Emmeloord een Trombone dag; Trombonisten uit alle windstreken komen dan bij elkaar voor workshops en een aantal klerine concerten. Vorig jaar was er al een

succesvolle dag, in Sneek, met ruim 40 deelnemers; in Emmeloord was het helemaal "groots"; 66 deelenemers!! Het enthousiasme is er, want de trombonisten krijgen de hele dag masterclasses van niemand minder dan de leden van het New Trombone Collectief. Dit is een achttal uitmuntende trombonespelers, bekend over de gehele wereld.

Een dergelijke dag wordt gekenmerkt doort een geweldig goede sfeer en het "opzuigen" van alle tips en informatie, die de professionals aan de deelnemers aanreiken. De trombonisten van Echo der Golven, die toch al wat jaartjes meespelen, zijn razend enthousiast; "Je leert op alle fronten nieuwe dingen; hoe in te spelen, hoe te ademen, toonvorming, frasering, etc" merkt een van de deelnemers op.

Het motto is dan ook "lekker spelen" voor allemaal; van jong (7 jaar) tot oud (80 jaar); iedereen komt aan bod en leert hoe plezieriger en beter op de trombone gespeeld kan worden

Ook trombone talent is die dag aanwezig in de vorm van het Young Trombone Collectief. Jong talent wordt gescout en tot hun 18e onder de hoede van het New Trombone Collectief genomen.

Ook zij gaven tijdens de lunch en aan het slot van de dag als groep en in combinatie met anderen prachtige werken, geschreven voor acht trombones. Uiteraard speelde ook de leden van het New Trombone Collectief enkele nummers voor een bewonderend publiek. Deze geweldige dag werd afgesloten met een nummer, dat door alle trombonisten werd meegespeeld. Een groot succes en op naar de volgende "trombonedag"

(foto's A. Noeverman)

Welcome to our website

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.