Echo der Golven

Over ons

Het dagelijks bestuur van de vereniging

Voorzitter: de heer Jan Otten, tel 0527 231 446, voorz@seniorenorkest-emmeloord.nl;

Secretaris: mevrouw Marretje Post, tel. 06 2730 1691, info@seniorenorkest-emmeloord.nl;

Penningmeester: de heer Jinse Andringa, tel. 0527 617 902, penn@seniorenorkest-emmeloord.nl.


Over onze dirigent Jan Huzen

Jan Huzen is geboren in 1947 en opgegroeid in en met fanfare muziek. Na zijn actieve periode als blazer heeft hij na zelfstudie en een twee jarige dirigentenpracticum opleiding van Piebe Bakker het certificaat hiervoor behaald. Inmiddels heeft hij in ruim 25 jaar de fanfareorkesten Prins Hendrik te Emmercompascuum, de Broederband te Nieuwleusen, en de Christelijke Muziekvereniging Excelsior Kalenberg/ Hoogeweg gedirigeerd.
Sinds januari 2010 dirigeert hij het seniorenorkest "Echo der Golven" uit Emmeloord. Daarnaast heeft hij in al die jaren vele jonge muzikanten opgeleid. Zijn motivatie voor dit werk is de unieke verenigingsvorm van een amateur blaasorkest, waarin soms drie generaties samen spelen. Daarnaast vindt hij het een uitdaging om mensen te motiveren tot betere muzikale prestaties. En natuurlijk: Hij is een liefhebber van de geheel eigen klank van fanfare en harmonieorkesten.


Waar treden wij op

Het orkest heeft in de loop der jaren veel optredens verzorgd o.a. in verzorgingshuizen, op kerstmarkten, op monumentendagen, bij ouderenorganisaties en op kunstmarkten.

Verder werkt het orkest elk jaar mee aan de zogenaamde instrumentenestafette van het Muzisch Centrum, met het doel kinderen te helpen en te stimuleren bij de keuze van een muziekinstrument.

Om de prestaties van de orkestleden te blijven stimuleren, nemen we regelmatig deel aan het seniorenfestival in Surhuisterveen. Hier worden seniorenorkesten en koren uit het noorden van Nederland beoordeeld door een deskundige jury. Echo der Golven krijgt elke keer een goede beoordeling.


Jubilea

Ook jubilea gaan niet onopgemerkt voorbij. Zo was er het 15 , 20 en 25 jarig jubileumconcert, waarvan de laatste op 6 november 2009 was. Dit concert werd gehouden in Theater ’t Voorhuis te Emmeloord en werd een groot succes. Mede door het optreden van enkele solisten als Linda Arnoldus op sopraansaxofoon en altsaxofoon en Jan Otten op bes-bas.

Het 35 jarig jubileum wordt gevierd met een groots concert op vrijdag 1 november 2019.Seniorenorkest "Echo der Golven" zoekt nieuwe leden


Bent u na het lezen van onze website nieuwsgierig geworden? Beschikt u over enig muzikaal talent, kent u een familielid, vriend of kennis die nog actief is of actief is geweest in de muziek en graag weer muziek zou willen maken? Kom dan meespelen in ons orkest. Ons unieke harmonieorkest heeft momenteel 38 actieve leden, maar wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden; met name slagwerkers en klarinettisten. Laat u niet weerhouden door het idee dat u te jong of te oud zou zijn. Onze jongste muzikant is 40 jaar en de oudste 90.

Wij repeteren elke woensdagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uurin het Cultuurbedrijf Noordoostpolder (voorheen Muzisch Centrum) in Emmeloord.
Natuurlijk bent u van harte welkom om eerst een keer te komen luisteren.

Voor aanmelding en informatie kunt u kontakt opnemen met het bestuur.


Privacy Policy

Oftewel: hoe zit het met het omgaan met de persoonlijke gegevens in Seniorenorkest Echo der Golven. De sinds 25 mei 2018 verplichte verklaring omtrend dit onderwerp vindt u in het submenu.